Oli Clark med deseterico že na svoji prvi dirki za svetovni pokal

Dosegel je 8. mesto med mladinci v Fort Williamu.

Oli Clark je hitro upravičil zaupanje ekipe Unior-Sinter Factory Racing, ki je mladega novozelandca pozimi sprejela v svoje vrste. Na prvi letošnji dirki svetovnega pokala v spustu z gorskimi kolesa, ta se je odvila na legendarnem prizorišču v Fort Williamu, je dosegel 8. mesto med mladinci!

Oli je morda mlad in (za zdaj) še brez veliko izkušenj na mednarodni dirkaški sceni, vendar se zaradi tega prav nič ne zadržuje. Novinec v dresu slovenske ekipe se je že na prvi veliki preizkušnji sezone boril za sam vrh, saj je bil vse dni tekmovanja med najhitrejšimi. Na prvem merjenju časa na treningu je odpeljal zelo hitre odseke, na sobotnih kvalifikacijah je postavil četrti čas dneva med mladinci, v nedeljskem finalu pa je dosegel končno 8. mesto. Le ena večja napaka med prvim in drugim merjenjem vmesnega časa ga je stala uvrstitve v prvo peterico, rezultat pa je sam po sebi še vedno čudovit. S pridobljenim zaupanjem gre lahko Oli samozavestno na naslednje dirke, kjer lahko pokaže še več!

Oli Clark: »Dirka v Fort Williamu je bila zelo dobra. V finalu sem naredil nekaj napak, vendar sem še vedno navdušen nad uvrstitvijo na 8. mesto. Na Poljsko potujem z velikim navdušenjem in poskusil bom opraviti še bolje!«

Po dirkaški upokojitvi Jureta Žabjeka je ekipa Unior-Sinter Factory Racing letos brez slovenskega predstavnika v spustu, Škotinja Aimi Kenyon in Ben Zwar, sledji ima domovino razdeljeno med Avstralijo in Švedsko, pa sta morala dirko zaradi poškodb izpustiti.

Naslednja dirka svetovnega pokala v spustu bo čez 14 dni na Poljskem, še prej pa bo barve ekipe zastopal Vid Peršak na prvi dirki svetovne serije v disciplini enduro. Ta bo že čez teden dni v Italiji.

Hvala vsem sponzorjem, da smo lahko bili del te dirke!

Photos: Grega Stopar