KÄSITYÖKALUT

Viimeistelty tuotantoprosessi

Oma tuotekehitys, modernit tuotantolinjat, tunnustettujen toimijoiden tietokoneohjattu teknologia (Mori Seki, Miyano, Daewoo jne.) sekä innovatiivisesti suunnitellut, joustavat prosessit takaavat tuotannon korkean laadun.

Uniorin kattava ammattitaito ja erinomainen konekanta kantavat työvaiheesta toiseen; mekaanisesta ja lämpöprosessista pinnoitukseen ja kylmätaontaan.

Mekaaninen materiaalin työstö

Viistokoneet ja viistoneulat mahdollistavat työkalujen sisä- ja ulkoprofiilien viistämisen. Materiaalien työstö toteutetaan moderneilla CNC-koneilla sen jälkeen kun materiaalin alkukäsittely on toteutettu (poraus, kierteitys, jyrsintä jne).

Ohutlevyn työstö

Uniorin teknologia mahdollistaa laadukkaan MAG-pyöröhitsauksen pituudeltaan ja halkaisijaltaan aina 300mm asti. Epäkesko- ja hydraulipuristimet (160 tn) takaavat ohutlevyn työstölle mittavia ratkaisuja. Taivutusprosessissa hyödynnetään CNC Salvagnini- koneiden automatisoitua teknologiaa. Robottihitsaussolu mahdollistaa pistehitsauksen metallikoteloiden kokoonpanossa.

Materiaalin lämpökäsittely

Lämpökäsittelyllä karkaistaan materiaalia kovemmaksi ja kestävämmäksi. Induktiokovetuksella saadaan aikaan sopiva kovuus haluttuun työkalun kohtaan.

Materiaalien pintasuojaus

Nikkeli-, kromi- ja fosfaattipintakäsittely tehdään automatisoiduilla, tietokoneohjatuilla ja ekologisesti kestävillä, moderneilla tuotantolinjoilla. Pintasuojaus tehdään lisäämällä pintaan yksi tai useampi muovikerros eri väreissä.