ПРОГРАМА ЗА РАЧНИ АЛАТИ

BoltShark клешти - 469SHARK/4ADP

Овие ултрамоќни сечила се користат за лесно намалување на металната жица, вклучувајќи ги појачаните и калени легури и други екструдирани метали. Тие се ергономски дизајнирани да применуваат максимална сила, додека се лесно на рацете. Копач од јаглероден челик со индукциски појачани рабови за сечење, сечилото BoltShark може да сече до 6мм мека метална жица, 4мм тврд челик и 3.6мм калено пијано жица или челична пролет. Во прилог на жица, сечилото на Болтсхарк брзо и чисто ќе ги пресече нокелите со дијаметар од 5mm, завртките и закрпите. Вклучениот жлеб има подебела жица во положба, спречувајќи ја да се тркалаат по сечилото додека виличките се затегнати.
ковани од висококвалитетен челик
целосно појачани до ~47HRc, со индукција за сечење на рабовите, појачан на ~64HRc
финиширан со црна антикорозивна боја и лесно подмачкана
Двојно појачани пластични нелизгави рачки кои обезбедуваат добра ергономска рачна потпора
Предности:
Конструиран со дво-занитвам зглоб, кој користи сложена акција да даде зголемена сила за сечење со помалку напор.
Најсилната сила треба да се примени на почетокот на сечењето, кога рачките се најдалеку одвоени. Сечилото BoltShark е дизајнирано со цврсти рачки овозможувајќи максимална сила да се примени од самиот почеток на сечењето.
Централните рабови за сечење оставаат финиш финиш на двете страни од сечењето.
За прецизно сечење на меки ( до 6мм), тврди (до 3,5мм) и пијано жици (до 3мм)
лесно ги сече деловите како што се завртки, клинци, навртки и слични до 4мм дебелина


Стандард: DIN ISO 5743

LBACБАРАЊЕ
627533 200 34,8 19,5 16,5 347 4B 10 Додадете
 
cutting capacity (10N=1kg)
 
L
627533 200 3 3,5 6

Извоз во PDF
Легенда на симболи
Легенда на симболи
-
Пакување за податоци
Малопродажно пакување на алат транспорт на пакувањето
AБЦА1Б1Ц1
627533 - - - - - - - - -

Извоз во PDF
Легенда на симболи
Легенда на симболи